Grilling av fisk på BarbIQ Turgrill

Tilbake til Bloggen
Grilling av fisk på BarbIQ Turgrill | BarbIQ.no

Grilling av fisk på BarbIQ Turgrill

Grilling av fisk på BarbIQ Turgrill | BarbIQ.no

Grilling av fisk på BarbIQ turgrill er svært enkelt. De fleste typer fisk kan grilles, steikes eller bakes i folie på BarbIQ.

Fisk fra havet er som regel noe fastere i fisken, det gjelder for eksempel kveite, makrell, steinbit og laks. Annen sjømat som reker, scampi, kongekrabbe og kamskjell er også helt utmerket å grille.

Ferskvannsfisk er noe løsere i fisken og faller lett fra hverandre dersom den løftes for tidlig av grillen. Vent til fisken har fått en god steikeskorpe og  bruk med fordel en god grillklype, den har et godt grep på fisken når den skal snues, samtidig som du unngår å grille fingrene.

Når temperaturen er mellom 45-55 grader er fisken klar. Har du ikke steiketermometer må du prøve deg fram. Hvis du er på fisketur er nyfanget ørret eller røye helt super å grille. En grillmatte på grillen forhindrer at fisken setter seg fast i grillristen. Baking av fisk i aluminiumsfolie er helt topp og er alltid vellykket. Krydre fisken godt med salt og pepper eller sitronpepper, legg litt smør i buken på fisken, legg ulike grønnsaker i lag med, eksempelvis purre, paprika, vårløk og gulrot. Lukk aluminiumsfolien godt rundt fisken og bak på BarbIQ i ca. 15-20 min. Størrelsen på fisken er avgjørende for tiden. Her kan du spise rett fra folien.

Dersom du ønsker litt røyksmak på den grillede fisken, kan du sette inn Smokepins i BarbIQ, og vips så har du en nygrillet ørret eller røye med lett røyksmak. Bedre kan det ikke bli!

På internett finner du mange gode oppskrifter på grilling av fisk.

Del dette innlegget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbake til Bloggen