GRILLE PÅ BARBIQ

Tilbake til Bloggen
GRILLE PÅ BARBIQ | BarbIQ.no

GRILLE PÅ BARBIQ

BarbIQ er en liten og lett turgrill som kan tas med over alt. Her er det mulig å grille pølser, kjøtt, fisk, fisk i folie og grønnsaker og mye mer. Den er stor nok til 2-3 personer.

  • Start med å klargjøre maten som skal grilles. La kjøttet ha tilnærmet romtemperatur. Mariner gjerne kjøttet før grilling.
  • Sett opp BarbIQ på et flatt område og se til at den står stødig. Forsikre deg om at den ikke utgjør noen brannfare under og etter bruk.
  • Legg 1-2 tennbriketter under bunnristen og tenn. Legg ned bunnristen.
  • Fyll på bunnristen med ca. 200-250 gram grillkull og vent til grillkullene har fått den grå hinnen. Når det brukes tørr ved og kvister, så vent til flammene har gitt seg og bare glørne er igjen.
  • Legg på det som skal grilles på toppristen. Husk at varmen kan være høy og at maten må snues ofte for ikke å bli brent. Bruk med fordel BarbIQ grillklype til å snu maten med, da slipper du å stikke hull i kjøttet og du brenner ikke fingrene.
  • Når du ser at kjøttsaften kommer ut på overflaten av kjøttet kan du snu kjøttet. Vi gjentar, husk å snu kjøttet ofte, bruk grillklypen.
  • Når er kjøttet ferdig grille?Bruk med fordel steketermometer, da får du det beste resultat.

Noen gode tips!

  • Er det mye fett i kjøttet og det oppstår flammer, kan det være lurt å legge en grillmatte i teflonmatte som et lokk over kjøttet. Se BarbIQ Teflonmatte.
  • Å grille grønnsaker er alltid kjempegodt. Her kan teflonmatten med fordel legges på grillristen, legg så grønnsakene på den. Da har du god kontroll og grønnsakene er lett å snu ved behov med grillklypen.
  • Klipp til BarbIQ teflonmatte slik at den passer på grillen, ca 30x30cm. Ved grilling og steking skal det være åpning i hjørnene på grillen. Dette for at det skal være god gjennomtrekk.

Lykke til!

Del dette innlegget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbake til Bloggen