Oppskrifter

Mat på BarbIQ

Mat på BarbIQ sammenleggbare turgrill | BarbIQ.no
Pølser på BarbIQ | BarbIQ.no

Turmat på BarbIQ.

Uansett hvilken tur du drar på, lang eller kort, sommer eller vinter så er maten viktige. Derfor er det viktig å planlegge hjemme slik at sekken blir riktig pakket, og slik at du tar med deg nok og næringsrik mat. På kortere dagsturer kan matvalget være noe enklere. Hovedsaken er at du blir mett og får nok næring. Ingen eller for lite mat kan medføre at turen blir slitsom. Konklusjonen er at turen er det viktigste, men maten kommer som en god nummer to. Dersom du har egne oppskrifter som du  har lyst til å dele med oss så tar vi imot med glede. På nettet finnes mange nettsider som inneholder gode oppskrifter på mat som egner seg som turmat, her er en: www.matprat.no

Hvordan tilberede mat på best mulig måte?

I denne veiledningen har vi tatt utgangspunkt i bruk av BarbIQ turgrill. BarbIQ kan fyres med tørr ved, grillkull/briketter, eller spritbrenner.

Tørr ved. Å bruke tørre greiner og kvister direkte fra skogen er en enkel og gratis løsning. Fordelene er at veden gir god varme, hvor det er fint å koke eller steike, samtidig som den gir masse glør som er fin å grille på. Start med å løfte opp bunnristen og legg ned en tenn brikett, never eller annet lett antennelig under bunnristen og tenn, legg ned bunnristen. Fyll opp med  tørr ved eller grillkull. Grillristen skal kunne legges på. Da er BarbIQ klar til bruk!

Grillkull/Briketter. Legg en til to tennbrikett under bunnristen og tenn. Det kan også brukes tennveske. Legg deretter på ca. 250-300 gr. grillkull eller briketter på bunnristen.  Legg på grillristen. Når kulla gløder er BarbiQ klar til bruk.

Spritbrenner. Denne settes også på bunnristen. Fyll opp beholderen med rødsprit og tenn med en lang lighter som du stikker gjennom grillristen. BarbIQ er nå klar til bruk. Spritbrenneren passer best til steking og koking. Den skal ikke brukes sammen med grillmatte i teflon.

Utstyr til matlaging. 

Her er utvalget stort, men ofte er det vekta på sekken som er avgjørende for hva man ønsker å ta med seg. Det finnes et stort utvalg av kjeler, gryter og stekepanner, men det finnes også enklere løsninger.

Aluminiumsfolie. Praktisk til å pakke inn turmaten hjemme. Også svært praktisk til å pakke inn fisk sammen med gode grønnsaker og med smør i folien og legge den på grillen.

BarbIQ Teflonmatte. På den kan det både grilles og steikes. Denne type matte brukes ofte i stedet for stekepanne. Vekten er minimal, kun 60 gr. Fordelene med denne grillmatte er at den har mange bruksområder. Den kan legges direkte på grillristen, det forhindrer at kjøttsaft renner ned på glørne og antennes. På matten kan det også stekes egg og bacon, pannekaker, svele, grønnsaker og mye mer. Matten kan også med fordel legges over maten som et lokk, det gjør at kjøttet blir saftig og raskere gjennomstekt. Lokket forhindrer også at det oppstår flammer av det fettet som måtte dryppe ned på glørne. PS! Grillmatten skal ikke legges over åpen flamme da temperaturen blir for høy. Grillmatten kan rengjøres med papir, vasker for hånd eller i oppvaskmaskin. Den har lang holdbarhet.

BarbIQ Grillklype. Klypen er praktisk å bruke når mat skal snues på grillen. Den kan også brukes når varme grillrister må løftes av grillen, eksempelvis når det skal legges på mer ved. BarbIQ grillklype får plass i vesken sammen med BarbIQ.

Gasstenner. En lang gasstenner gjør det enkelt å komme til for å tenne veden, grillkulla, gass eller spritbrenneren. Gasstenneren kan enkelt stikkes inn gjennom hullet  i siden på BarbIQ.

Hansker. Benytt hansker for å beskytte hendene mot smuss, sot og varme.

BarbIQ har ikke direkte kontakt med underlaget og utgjør derfor ingen stor risiko for ulmebrann i undervegetasjonon. Men det skal uansett utvises forsiktighet, slik at det ikke oppstår brann i vegetasjonen. Ha gjerne vann i nærheten. Glør fra grillen skal ALLTID slukkes på en tilfredsstillende måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.