Mat på BarbIQ

Tilbake til Bloggen

Mat på BarbIQ

BarbIQ Turgrill & Turkjøkken | BarbIQ.no

Mat på BarbIQ når du er på tur.

Uansett hvilken tur du drar på, lang eller kort, sommer eller vinter så er maten viktige. Derfor er det viktig å planlegge hjemme slik at sekken blir riktig pakket, og slik at du tar med deg nok og næringsrik mat. På kortere dagsturer kan matvalget være noe enklere. Hovedsaken er at du blir mett og fornøyd. Ingen eller for lite mat kan medføre at turen blir slitsom. Konklusjonen er at turen er det viktigste, men maten kommer som en god nummer to. Dersom du har egne oppskrifter som du  har lyst til å dele med oss så tar vi imot med glede. På nettet finnes mange nettsider som inneholder gode oppskrifter på mat som egner seg som turmat, her er en: www.matprat.no

Hvordan tilberede mat på best mulig måte?

I denne veiledningen har vi tatt utgangspunkt i bruk av BarbIQ turgrill. BarbIQ kan fyres med tørr ved, grillkull/briketter, gass eller spritbrenner.

Tørr ved. Å bruke tørre greiner og kvister direkte fra skogen er en enkel og gratis løsning. Fordelene er at veden gir god varme, hvor det er fint å koke eller steike, samtidig som den gir masse glør som er fin å grille på. Start med å løfte opp bunnristen og legg en tenn brikett, never eller annet lett antennelig under bunnristen og tenn, legg ned bunnristen. Fyll opp med  veden. Grillristen skal kunne legges på. Da er BarbIQ klar til bruk!

Grillkull/Briketter. Legg en til to tennbrikett under bunnristen og tenn. Legg deretter på ca. 250-300 gr. grillkull eller briketter på bunnristen. Det kan også brukes tennveske. Legg på grillristen. Når kulla gløder er BarbiQ klar til bruk.

BarbIQ Gassbrenner. Denne kan settes direkte på bunnristen. Stikk slangen ut gjennom hullet i siden på BarbIQ og skru den fast på gassbeholderen. Åpne ventilen på gasslangen/beholdere forsiktig og tenn, helst med en lang lighter for å unngå brannskader på hånden. Legg på grillristen og BarbIQ er klar til bruk.

Spritbrenner. Denne settes også på bunnristen. Fyll opp beholderen med rødsprit og tenn med en lang lighter som du stikker gjennom grillristen. BarbIQ er nå klar til bruk. Gassbrenneren passer best til steking og koking. Skal ikke brukes sammen med grillmatte i teflon.

Utstyr til matlaging. 

Her er utvalget stort, men ofte er det vekta på sekken som er avgjørende for hva man ønsker å ta med seg. Det finnes et stort utvalg av kjeler, gryter og stekepanner, men det finnes også enkle løsninger.

Aluminiumsfolie. Praktisk til å pakke inn turmaten hjemme. Også svært praktisk til å pakke inn fisk sammen med gode grønnsaker og med smør i folien og legge den på grillen.

BarbIQ Teflonmatte. På den kan det både grilles og steikes. Denne type matte brukes ofte i stedet for steikepanne. Vekten er minimal, kun 60 gr. Fordelene med denne grillmatte er at den har mange bruksområder. Den kan legges direkte på grillristen, det forhindrer at kjøttsaft renner ned på glørne og antennes. På matten kan det også stekes egg og bacon, pannekaker, svele, grønnsaker og mye mer. Matten kan også med fordel legges over maten som et lokk, det gjør at kjøttet blir saftig og raskere blir gjennomstekt. Lokket forhindrer også at det oppstår flammer av det fettet som måtte dryppe ned på glørne. PS!

Grillmatten skal ikke legges over åpen flamme da temperaturen blir for høy. Grillmatten kan rengjøres med papir, vasker for hånd eller i oppvaskmaskin. Den har lang holdbarhet.

BarbIQ Grillklype. Klypen er praktisk å bruke når mat skal snues på grillen. Den kan også brukes når varme grillrister må løftes av grillen, eksempelvis når det skal legges på mer ved. BarbIQ grillklype får plass i vesken sammen med BarbIQ.

Gasstenner. En lang gasstenner gjør det enkelt å komme til for å tenne veden, grillkulla, gass eller spritbrenneren. Gasstenneren kan enkelt stikkes ned gjennom grillristen, dermed unngår man å brenne fingrene.

Hansker. Beskytter hansker for å beskytte hendene mot smuss, sot og varme.

Stormkjøkken. Ønsker du å lage suppe, koke eller steike fisk eller bare koke kaffe er et stormkjøkken praktisk å ta med seg. Det finnes mange typer, her er et. Turkjøkken

Del dette innlegget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbake til Bloggen