Å tenne bål i naturen er nesten å anse som en folkerett. Men, når man finner små og store bålplasser langs turstien og dertil rasert vegetasjon, er ikke naturen lenger så uberørt og trivelig som den kunne ha vært. Er det kanskje på tide å se på hvordan vi bruker naturen vår, og om det er slik vi ønsker det skal være?
Vi blir jo flere og flere som bruker naturen, med stor slitasje som resultat. Naturvernforbundet sier at vi kan bevare naturen ved sporløs ferdsel. Vi mener selve turen er målet i seg selv, men bålkaffe og mat er like viktig når vi raster eller slår leir.
Med BarbIQ har turfolk et unikt turkjøkken, hvor man trykt og enkelt kan koke vann eller tilberede mat ute i naturen, uten å etterlate merker etter en bålplass. BarbIQ er liten og lett og får enkelt plass i tursekken. Den er et genialt og miljøvennlig alternativ til bålplasser og engangsgriller.
BarbIQ Turgrill ble utviklet av AjLarsen Produkter AS fordi vi syntes at engangsgrillen ikke var miljøvennlig og ofte er uønsket. Etterlatte engangsgriller er med på å forsøple naturen, de utgjør et uønsket forbruk av resurser som aluminium og kan være en stor brannfare.
Mange branner har oppstått på grunn engangsgrill. Etter hvert har det også kommet forbud mot bruk av engangsgriller, både i parker, på badestrender og på campingplasser på grunn av stygge svimerker i gresset og brannfaren.
På rasteplasser finner man ofte bord som har stygge svimerker fra engangsgrillen. Et vanlig spørsmål: Hvor gjør en av engangsgrillen etter bruk?
En miljøvennlig minigrill fra BarbIQ som er utviklet og produsert med tanke på at den skal kunne brukes mange ganger og erstatte engangsgrillen.